Apteekki tunnetaan resepti- ja itsehoitolääkkeiden ostopaikkana, sekä terveyteen liittyvästä ammattitaitoisesta lääkeneuvonnasta. Saatat myös tietää, että apteekki ottaa ilmaiseksi vastaan yksityishenkilöiden lääkejätteet. Apteekki voi lisäksi hoitaa uusimispyynnöt resepteistä pientä maksua vastaan. Apteekin muut asiakkaille tarjottavat palvelut ovat ehkä vähemmän tunnettuja. Tässä esittelen sinulle kaksi apteekistamme saatavaa palvelua:

OMA-annosjakelupalvelu

Apteekistasi saat halutessasi lääkkeesi valmiiksi annosteltuina käteviin annospusseihin. Palvelun alussa apteekin farmaseutti tarkistaa käytössä olevat lääkkeesi yhteisvaikutusten ja päällekkäislääkitysten varalta. Lääkkeesi jaellaan koneellisesti annospusseihin, joista on kätevä ottaa jokaisen ajankohdan lääkkeet. Koneellinen lääkkeiden annosjakelu on huomattavasti käsin jakelua turvallisempi vaihtoehto, sillä se minimoi annosvirheitä. Hyödyt palvelusta erityisesti silloin, jos käytössäsi on useita lääkkeitä ja lääkkeiden jako dosettiin tuottaa vaikeuksia. Palvelun aikana apteekki huolehtii myös reseptien uusimisesta.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Huolestuttaako sinua jokin lääkityksessäsi? Epäiletkö lääkkeittesi aiheuttavan haittavaikutuksia? Lääkityksen tarkistuspalvelussa apteekin farmaseutti kokoaa käytössä olevan lääkityksesi, mahdolliset itsehoitolääkkeet sekä luontaistuotteet yhteen, tarkistaa niiden yhteisvaikutukset, oikeat ottoajat ja -ohjeet sekä soveltuvuuden iäkkäille. Farmaseutti keskustelee kanssasi lääkitykseen liittyvistä huolista ja tuloksista. Lisäksi saat mukaasi tuloksista raportin esim. lääkäriä varten.

Lääkehoidon onnistumisen esteenä voi olla monenlaisia asioita. Joskus lääke voi aiheuttaa odottamattomia haittavaikutuksia, lääkkeiden ottaminen unohtuu, lääkkeeseen liittyvät ohjeet unohtuvat tai tilapäiseksi tarkoitettu lääke jääkin käyttöön pysyvästi. Haluamme apteekissa olla lääkehoitosi onnistumisen tukena neuvonnan ja palveluiden avulla. Kysy lisää palveluiden sisällöstä ja hinnoista apteekistamme!

Terveisin Anni,
proviisori apteekistasi