Tässäpä muutama vinkki, jotka kannattaa huomioida ennen matkalle lähtöä tai ihan kotioloissa lomaillessakin.

Aurinkoisina päivinä täytyy muistaa suojata iho auringolta, mutta myös pilvisenä päivänä aurinko pääsee polttamaan ihoa pilvien lomasta. Valikoimistamme löytyy monenlaisia tuotteita kasvoille, vartalolle sekä lapsille omansa.

Etenkin alkukesästä iho ei ole valmis vastaanottamaan aurinkoa. Aikaisin aloitettu aurinkokapselikuuri, esimerkiksi Karovit, valmistaa ihon aurinkoa varten lisäämällä ihon melanosyyttien tuotantoa. Myös pari viikkoa ennen talven etelänmatkaa kannattaa aloittaa samanlainen kuuri ja jatkaa vielä matkan jälkeen pari viikkoa.

Jos aurinko kuitenkin on päässyt polttamaan ihoa, voidaan siihen levittää Aloe Vera –geeliä, joka viilentää polttavaa ihoa. Myös suihkutettava Avene lähdevesi tuntuu mukavan viilentävältä polttelevalla iholla.

Auringonoton jälkeen iho kosteutetaan joko perusvoiteella tai After sun -voiteella. Aco After sun -vartalovoide aktivoi ruskettumista ja pidentää luonnollisen rusketuksen kestoa, näin kesäntuntu säilyy iholla pidempään.

Aurinkoisina päivinä pitää huolehtia myös nesteytyksestä, jotta vältytään auringonpistokselta. Hyvä apu tähän on apteekista löytyvät nesteytys poretabletit, esimerkiksi Nesteytys Ratiopharm, tai juomajauheet, joihin on lisätty glukoosia sekä suoloja. Kannattaa muistaa myös nestemäiset ravinnonkorvikkeet, jotka auttavat jaksamaan kesänkuumuudessa.

Kesällä tulee syötyä erilaisissa paikoissa ja erilaisia ruokia kuin talven pimeinä päivinä. Maitohappobakteerit suojaavat ja tasapainottavat vatsaa kesän kiireissä ja matkoilla.
Laktoosinpilkkojat helpottavat laktoosi-intolerantikon elämää, etenkin kun kesällä on tarjolla jäätelöitä ym. herkkuja. Näin saat herkutella huoletta.

Piknik eväiden kanssa kannattaa varata mukaan käsidesi, joko nestemäisenä tai pyyhkeiden muodossa, niillä voi huolehtia käsihygieniasta ilman vettä.

Hyttyskesä näyttää runsaalta tänä vuonna, joten muistathan että hyttysten häätöön löytyy suihkeita, jotka suojaavat myös muilta kesän ötököiltä. Mikäli hyttynen on päässyt kuitenkin pistämään, löytyy kutinaan monenlaista apua, vaikkapa viilentävää Aloe Veraa.

Mukavaa ja lämmintä kesän jatkoa toivottaa
Pattijoen apteekKari ja apteekin väki